‘Rollades zijn terug van weggeweest’

11 november 2020 Xandra Veltman

Slagers bereiden zich voor op een bijzondere decembermaand. Terwijl de coronamaatregelen worden aangescherpt, verwachten veel slagers voor de komende feestdagen een recordaantal klanten. “Ze willen thuis uit eten gaan.” Vandaag het derde deel van de rondvraag Kerst in crisistijd met Moguntia.

Soms wordt het de slager makkelijk ­gemaakt en dat is een prettig idee, zeker met december in het vooruitzicht. Neem bijvoorbeeld het initiatief van Moguntia om een rollade-receptenboek uit te brengen met daarin 24 verschillende rolladerecepten: tien met rundvlees, tien met varkensvlees, twee met kip en twee met lam en nog tien extra recepten. ­Gratis verkrijgbaar!

Moguntia is een ambachtelijk smaakmaker voor de versspecialist. Het familiebedrijf ­bestaat bijna 120 jaar en heeft vier productie­locaties in Europa, vertelt Jadi van Dijk. “In Nederland is Foodimpuls al jaren Brand Agent voor de Moguntia Food Group. Vanuit Foodimpuls leveren we de marinades, kruidenmixen en hulpstoffen waarmee slagers zich kunnen onderscheiden. Speciaal voor de feestdagen hebben we dit rollades- en specialiteitenboek uitgebracht; juist om slagers te inspireren met unieke rollades die hun vakmanschap onderstrepen. De ­recepten geven rollades net even een moderne twist en zijn eenvoudig 
te maken zonder het rendement uit het oog te ­verliezen. Desgewenst kan ­Foodimpuls de slagers verder ondersteunen met bereidingsadviezen voor hun klanten, kernthermometers en beeldmateriaal. Met die extra tools wordt het consumenten ­gemakkelijk gemaakt om te genieten van perfect ­bereide rollades. Slagers gaan een drukke tijd tegemoet, mede doordat meer mensen gezellig thuis uit eten ­zullen gaan. Ze willen daarbij ­authentiek genieten van kwaliteits­producten. Als je dan naast wat specialiteiten ook een aantal mooie en onderscheidende rollades kunt aan­bieden, verruim je eenvoudig je aanbod. Wij bieden de specialist een uniek ­assortiment. Neem de rollade met ­Perlets - pestokorrels die je simpel kunt inrollen bij het vlees. Bij het braden smelten ze en krijg je een heerlijke ­pestosmaak en -aroma. Te veel rollade kun je niet gauw kopen. En heb je over, dan is het de volgende dagen nog heerlijk als koud (bij)gerecht.”

Abonnees van Vlees+ kunnen het boek ­opvragen via: info@food­impuls.nl. Het wordt kosteloos toegestuurd.

Dit is het derde deel van deze rondvraag. Volgende week volgt deel 4. Lees hier deel 1 en deel 2 terug. Abonnees van Vlees+ lezen de complete rondvraag online of in Vlees+ 7-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Altijd op de hoogte blijven?