Slager Fred Piepenbrock gelooft in eigen kwaliteit

Vlees+_Slagerij Piepenbrock

Al 28 jaar staat slager Fred Piepenbrock aan het roer van slagerij Piepenbrock in Diemen. Deze grote ambachtelijke slagerij is georganiseerd als een supermarkt. Klanten lopen met hun mandje door de zaak en rekenen af bij de kassa. Maar er is ook bedienend personeel en alles is vers en ambachtelijk bereid. Naast vlees en vleeswaren verkoopt de slager ook veel kant-en-klaar gerechten en snacks. Daarnaast verzorgt de slager ook de catering bij bedrijven en instellingen.

Slagerij Piepenbrock

Fred leerde het slagersvak in loondienst en kon na een paar jaar de zaak overnemen. Hij werkt veel met kruiden. “Met nieuwe gerechten experimenteer ik hier in de winkel, achter de toonbank. Eerst ga ik zelf proeven of de smaak mij bevalt. Als ik iets heb gevonden waar ik zelf tevreden over ben, neem ik dat ´s avonds mee naar huis. Als ze bij mij thuis dat gerecht ook lekker vinden, dan pas ga ik het verkopen.”

Herkomst van het vlees

Consumenten willen steeds vaker weten waar hun vlees vandaan komt. De herkomst van zijn vlees is helemaal te herleiden. Zijn rundvlees haalt hij al 28 jaar bij Wouters uit De Hoef bij Mijdrecht en zijn varkensvlees komt bij Westfort, IJsselstein vandaan.

De slager heeft de branche de afgelopen jaren zien veranderen. "Het is niet allemaal meer zo standaard als vroeger. Vroeger ging 60 tot 70 procent van een dier in de gehaktmolen. Tegenwoordig maak je van die zogenaamde incourante delen andere dingen. Je gebruikt nu alles van een dier. Van kop tot staart." Ook is de diversiteit toegenomen. Maar naast de 'nieuwe' producten als Surinaamse roti houdt de slager ook zijn succesnummers in ere. "Zorg dat je kwaliteit blijft leveren. Dan komende mensen telkens weer terug!”, besluit de slager.

Meer weten over Slager Fred Piepenbrock en zijn slagerij? Lees dan het complete artikel in Vlees+, editie 4-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Nederland heeft er weer drie Branche-erkende Meesterslagers bij. Op 18 maart kregen Arno de Best, Herman ter Weele en Johan van Uden de bijbehorende oorkonde en speldje uitgereikt door de voorzitter van de Commissie Meesterproef, Ad Bergwerff. Deze roemde de vaardigheden van de drie slagers, elk specialist op hun eigen vakgebied. “Arno is een...

RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op...

Franse producten bij de Franse Slager

Franse producten bij de Franse Slager

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager. De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken...