Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Grote Grillworsttest 2019

Foto: Topslagerij Van de Weg, winnaar van de Grote Grillworsttest 2019  

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

Evenals vorig jaar bestaat de Grote Grillworsttest uit één ronde. Op 5 maart keurt een vakjury alle inzendingen zowel warm als koud. Zij letten daarbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. In de jury zitten dit jaar de winnaar van vorig jaar Gerard van de Weg, branche-erkende meester slager Arno de Best en William Knobbout als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Wie de opvolger wordt van Gerard van de Weg weten we op 30 maart. Tijdens het KNS-evenement ‘Slagers in the spotlight’ maakt de jury de winnaar bekend. Slagers die willen deelnemen aan de Grote Grillworsttest kunnen zich hiervoor online inschrijven bij de KNS. Hier staan ook de wedstrijdregels.

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseert. De andere wedstrijden zijn de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt. De keuring van de spareribs vindt plaats op 28 mei. En die voor de Lekkerste Bal Gehakt op 10 september.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...

Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”