Top 5 artikelen van het eerste kwartaal 2020

28 december 2020
Ahmed Papa (foto: Naomi Heidinga)

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van januari, februari en maart.

1. In memoriam Petra Hermans-Taekema

In februari overleed onze redactiecoördinator Petra Hermans-Taekema na een kort en heftig ziekbed. Een groot gemis voor onze redactie en we denken nog vaak aan haar. Haar In Memoriam behoort met recht tot een van de meest gelezen berichten van het eerste kwartaal.

2. Ahmed Papa: halal slagerij en toko

Begin 2020 bezochten we Ahmed Papa. De slagerij annex toko van Ahmed Khalifa, gevestigd in het Almeerse Homeruskwartier. In 2017 werd Ahmed Papa uitgeroepen tot islamitisch slager van het jaar. Ahmed runt de winkel samen met zijn vrouw Diana.

3. Eindvoorstel cao slagersbedrijf van KNS

Dit jaar was er overleg over een nieuwe cao voor het Slagersbedrijf. KNS legde half januari een eindvoorstel neer bij de vakbonden FNV en CNV Vakmensen. Door de coronacrisis kwamen de onderhandelingen stil te liggen en werden in het najaar weer hervat.

4. Vier Friese vleesbedrijven slaan handen ineen

Op dinsdag 4 februari presenteerden vier Friese vleesbedrijven de Ambachtelijke Vers Combinatie (AVC). De AVC is een samenwerkingsverband tussen Bruinsma worstmakerij, Jansen Vleesproductie, Vleesbedrijf De Vries en De Sneeker Vleeshandel.

5. Dit zijn de trends in 2020

Aan de slag met gezond, vegan, online en de wereldkeuken. Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 waren niet verrassend, maar boden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer.

Altijd op de hoogte blijven?